Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

ONKO saduilla ja esoteriikalla keskinäinen yhteys?

ONKO saduilla ja esoteriikalla keskinäinen yhteys?

OHMYGOSSIP – Saduilla ja esoteriikalla on joitakin samankaltaisuuksia, koska ne molemmat käsittelevät usein yliluonnollisia aiheita, kuten magiaa ja symboliikkaa. Kuitenkin niiden perusfokus ja tapa, miten ne näitä aiheita lähestyvät, voivat erota toisistaan.

Sadut ovat lähinnä sukupolvesta toiseen välitettyjä tarinoita, jotka on tarkoitettu viihteeksi, eettisten arvojen opettamiseen ja lukijoiden arjesta irtautumisen muodoksi. Ne sisältävät usein maagista aineistoa, esimerkiksi puhuvia eläimiä, noitia ja noiduttuja kohteita, mutta tavallisesti näitä elementtejä käytetään moraalin tai opetuksen välittämiseen metaforisella tavalla.

Esoteriikka sitä vastoin on laaja tietojen luokka, joka käsittelee kätkettyä tai okkultistista viisautta ja sisältää hyvin erilaisia henkisiä ja filosofisia perinteitä. Esoteriikka toimii usein asioiden sisäisen olemuksen ymmärtämisen etsinnän parissa ja saattaa käsittää sellaisia käytäntöjä, kuten alkemia, astrologia, mystiikka ja okkultismi.

Joitakin satuja voi pitää olemukseltaan esoteerisina, koska ne sisältävät symbolisia ja allegorisia merkityksiä, jotka heijastavat asioiden sisäistä olemusta. Yleisesti satujen pääpaino on kuitenkin viihteellä ja opettamisella, kun taas esoteriikka keskittyy lähinnä kätkettyjen tietojen etsintään ja henkiseen transformaatioon.

Kuva: Pexels
Lähde: Ohmygossip.ee


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory