Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Pia Sarkkinen: Personal trainerin vinkit ja viikon treenit pähkinänkuoressa

Pia Sarkkinen: Personal trainerin vinkit ja viikon treenit pähkinänkuoressa

OHMYGOSSIP – Niin ne päivät lentää ja viime viikon treenikuulumiset jäi päivittämättä. Olen nyt ollut kolmisen viikkoa Hiekkaharjun Forever kuntokeskuksella Fustra yksilövalmentajana, personal trainerina ja salitsempparina ja nauttinut suunnattoman paljon. Kesä tulee ja itselläkin motivaatio vielä paremman kunnon saavuttamiseksi on taivaissa. Tavoitteena onkin kiristää paikkoja kesään mennessä ja kasvattaa vähän lihasmassaa entisestään sekä tietenkin kohottaa yleiskuntoa.

Olenkin pyrkinyt laatimaan todella tarkan ja tehokkaan treeniohjelman myös itselleni joka viikko ja siihen päälle ruokaohjelman. On tullut alkuvuosi syötyä vähän sitä sun tätä laskematta sen enempää kaloreita niin tää asia olis tarkotus korjata. Viikonlopun herkkupäivästä en kuitenkaan suostu luopumaan ettei homma mene liian vakavaksi. Täytyy muistaa myös antaa sen sielun levätä niin silloin homma pysyy helpommin kasassa.

Monelle kynnyskysymykseksi nousee epävarmuus omien treenien aloittamisessa. Halua olisi, mutta uuden alottaminen pelottaa. Jos salitreeni kiinnostaa, mutta et ole ikinä käynyt salilla ja olet epävarma miten kaikki toimii niin ei hätää kaikki ovat joskus olleet salilla uusia ja kokeneet samat tuntemukset. Voit aina pyytää apua työntekijöiltä tai muilta asiakkailta. Yleensä ihmiset ovat avuliaita ja auttavat sinua mielellään. Ole varovainen laitteiden kanssa äläkä käytä liian isoja painoja, on erityisen tärkeää, että liikeradat menevät oikein ettet satuta itseäsi. Suosittelen varaamaan omalta saliltasi PT-tapaamisen sillä ammattilaisen kanssa saat treeniisi kunnon startin ja saat nopeammin tuloksia. Älä siis anna epävarmuutesi olla este, rohkeasti mukaan vaan treenailemaan.

Yksi tärkeä asia treenien laatimisessa ja niiden noudattamisessa on laatia vaikka viikonlopun aikana treeniohjelma ja suunnitelma valmiiksi koko seuraavaksi viikoksi. Tee tarkka suunnitelma minä päivänä aiot tehdä mitäkin ja pidä siitä kiinni. Helpottaa treenien etenemistä ja onnistumista kun olet jo esimerkiksi maanantaina motivoitunut keskiviikon treeniin. Riippuen tavoitteestasi niin suosittelen tekemään kumpaakin viikossa niin aerobista kuin lihaskuntotreeniä, mielummin eri päivinä.

Suosittelen panostamaan oikeanlaisiin treenivaatteisiin. Erilaiset kompressio tuotteet auttavat esimerkiksi palautumisessa kovien urheilusuoritusten jälkeen. Esimerkiksi erilaiset säärystimet tuovat lisätehoa harjoitteluun ja ne sopivat erityisesti penikkataudista ja pohjekrampeista kärsiville liikkujille. Treenin aikana ja sen jälkeen ne auttavat myös lisäämään verenkiertoa jaloissa etkä tunne oloasi jäykäksi, aineenvaihdunta paranee ja erityisesti juoksuharjoituksista ne auttavat viemään maitohappoa pois pohkeista. Käsiin on myös saatavilla Kompressiohihoja.

Muista päivittää ruokavaliosi. Jotta pääset tavoitteeseesi on erittäin tärkeää mitä laitat suuhusi, olit sitten painon pudottaja tai massan kasvattaja niin treeneissä ja elämäntapamuutoksessa 80% perustuu siihen mitä laitat suuhusi. Varo netistä löytyviä diettivinkkejä ja erilaisia kaalisoppa ja ananas diettejä. Ne ei palvele ketään ja ovat sinulle enemmän haitaksi kuin hyödyksi. Diettien avulla saatat tiputtaa nopeasti pari kiloa, mutta ne tulevat takaisin kun palaat normaaleihin ruokailutottumuksiisi ja pahimmassa tapauksessa vielä moninkertaisina. Tärkeintä on saada laadittua ruokavalio jota pystyt noudattamaan säännöllisesti. Syömällä laihdut ja aina kun rupeaa herkkuhammasta kolottamaan ota avuksi esimerkiksi proteiinipatukat, hedelmät ja marjat. Mikään pulla ei maistu niin hyvältä kuin se tunne että viihdyt omassa kropassasi.

Kaikki lähtee siitä että teet päätöksen ja olet motivoitunut ja sinulla on luja tahto saavuttaa tavoitteesi. Kesä tulee ja talven synkistelyn jälkeen aurinko viimein näyttäytyy. Täällä ainakin sen myötä treenitahti kasvaa ja energiatasot on paljon korkeammalla. Pääsee taas ulos lenkkeilemään ja oikeasti nauttimaan siitä lenkistä eikä tarvitse juosta tuulessa ja tuiskussa.

Vielä 2 viikkoa töitä ja sitten minilomalle Lontooseen ystävän kanssa, ei pidä unohtaa myöskään sitä hauskanpitoa.

Tässäpä vielä mun viime viikon treeniviikko, ensiviikolla sitten taas jotain muuta 🙂

 

Pian treeniviikko 18

maanantai: Salitreeni, yläkroppa 60min

tiistai: Salitreeni, alakroppa 60min

Keskiviikko: keskivartalon hallintaa ja kehonhuoltoa 60min

torstai: lepo

perjantai: lepo

lauantai: mäkitreeniä (intervalliharjoitukset)

sunnuntai: porrasjuoksua

Oikein ihanaa ja antoisaa seuraavaa viikkoa kaikille ja nauttikaa auringosta.Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory