Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

9 ELÄMÄNVIISAUTTA! Jos olisit tiennyt nämä, olisit nyt onnellisempi!

9 ELÄMÄNVIISAUTTA! Jos olisit tiennyt nämä, olisit nyt onnellisempi!

OHMYGOSSIP – Kultaisiin kuusikymmenvuosiin varttuneet ihmiset neuvovat mitä he tekisivät, jos voisivat kelata aikaa takaisin ja muuttaa jotakin elämässään tekemäänsä ajattelematonta päätöstä.

1. Joskus on viisaampaan antaa mennä
Todellakin, on asioita, aiheita ja ihmisiä, joissa on viisaampaan olla roikkumatta. Sinähän et halua, että vanhemmassa iässä huomaisit, että olet tuhlannut elämästäsi jopa monta kymmentä vuotta, sillä pelkäsit ottaa askeleita tuntemattomaan, tai siksi, että toivoit, että ehkäpä sietämätön kumppanisi joskus vielä muuttuu, tai et ollut valmis vapautumaan surusta, jonka syy on jo jäänyt vuosikymmenien päähän. Joskus on viisaampaa antaa mennä ja olla katsomatta taaksepäin.

2. Tämän päivän huonoista tottumuksista on huomenna vieläkin vaikeampaa vapautua
Ajattelet, että mitä siitä, jos otat perjantaisin ja lauantaisin vähän paukkua ja poltat joka päivä joitakin savukkeita, ja eikä sekään mitään, että syöt vain leivoksia. Mutta kun jonkin tekemistä jatkuvasti toistetaan, siitä tulee tottumus, ja edellä mainituista puuhista tulee yleensä myös riippuvuus. Ja pitkäaikaisista riippuvuuksista on erittäin vaikeaa vapautua edes terveyden nimissä.

3. Puolusta itseäsi
Sanomatta jääneet sanat voivat vaivata vielä vuosien kuluttua. Älä anna loukata itseäsi tai käyttää itseäsi hyväksi. Löydä itsestäsi rohkeus puolustaa itseäsi. Muussa tapauksessa sinun on vaikea myöhemmin hyväksyä itseäsi. Älä jätä sanomatta myöskään hyviä asioita. Jos sinulla on jäänyt jokin asia vaivaamaan, puhu asia selväksi, ettei se vaivaisi vuosia ja tulisi taas vaikeina hetkinä mieleen.

4. Elä elämääsi hitaammin
Nopeasti elämän läpi kiiruhtaen saattaa myöhempinä ikävuosina syntyä tunne, että ei olekaan elänyt, sillä kaikki meni juosten tai mikä vielä pahempaa – kaikki vuodet kuluivat töissä. Ota kevyemmin, kerää elämästä arvokkaita ja monipuolisia kokemuksia.

5. Hyvä koulutus on tärkeä
Se on jotain, jota kukaan ei voi ottaa sinulta pois ja se on jotain, jonka avulla voit aina aloittaa uudelleen. Ja jos päädyt arvostamaan hyvää koulutusta myöhemmin tai et ole uskaltanut mennä opiskelemaan haaveittesi alaa, niin muista, että voit todellakin tehdä sen myös keski-iässä, ettei sinun tarvitse katua sitä sen jälkeen, kun olet viisikymppinen.

6. Harkitse huolella, milloin ja kenen kanssa avioidut
Tämä on yksi elämän tärkeimmistä päätöksistä. Ei kannata mennä naimisiin siksi, että on jo siinä iässä tai että olet jo seurustellut jonkun kanssa kaksi vuotta ja nyt olisi hyvän tavan mukaan oikein avioitua. Ajattele huolella, ennen kuin teet sen päätöksen. Onko hän todella oikea ihminen sinulle?

7. Säästä rahaa
On hyvin typerä tunne, kun kerran eläkkeelle jäädessäsi huomaat, että sinulla ei olekaan muita säästöjä kuin vanhuuseläke. Ajattele huolella, mitä menoja valitset ja mistä voit säästää. Jopa silloin, kun panet rahaa sivuun tupakan ostamiselta tai manikyyrissä käynniltä, vuosien mittaan kertyy varsin huomattava summa, todellisesta säästämisestä puhumattakaan.

8. Älä kokoa suuria velkoja
Yli omien voimien ei kannata elää vain siksi, että tehdä johonkin vaikutus. Vieraille se on yhdentekevää ja omat rakastavat sinua myös ilman tuota kallista automallia.

9. Matkustele
On kaksi asiaa, joihin todellisuudessa kannattaa kuluttaa ja ne ovat opiskelu ja matkustaminen. Molemmat kehittävät ja muuttavat onnellisemmaksi. Muistot eivät mene koskaan pois muodista, matkalla saadut kokemukset jäävät seuraksesi pysyvästi ja niitä ei vie mikään inflaatio. Vanhuudessa on parempi muistella omia matkoja kuin sitä, oliko pölynimurisi kalliimpi kuin naapurien imuri.

Kuva: OHMYGOSSIP


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory