Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Viron pääministeri Jüri Ratas: Ystävälliset suhteet diktaattoriin ja Syyrian nykyiseen johtajaan eivät ole kenellekään kunniaksi

Viron pääministeri Jüri Ratas: Ystävälliset suhteet diktaattoriin ja Syyrian nykyiseen johtajaan eivät ole kenellekään kunniaksi

OHMYGOSSIP – Kun oppositiopuolueiden jäsenet vaativat keskiviikkona (11. tammikuuta) pidetyllä parlamentin infotunnilla pääministeri Jüri Ratakselta kantaa Viron keskustapuolueeseen kuuluvan Euroopan parlamentin jäsenen Yana Toomin Syyrian vierailuun, Ratas vahvisti, että hän ei olisi Euroopan parlamentin edustajan Yana Toomin asemassa mennyt Syyriaan eikä pidä sitä oikeana.

Syyrian vierailuun pyysi Ratakselta ensin arvioita vapaapuolueen (Vabaerankond) parlamenttiryhmän puheenjohtaja Andres Herkel. ”Ensinnäkin yleinen arvio on se, että kaikki mitä Syyriassa tapahtuu, on humanitaarinen katastrofi. Viro on tässä selvästi erittäin yhtenäisenä yleisellä kannalla sekä meidän kumppaniemme kanssa Euroopan unionissa että NATOssa. Olemme ilmaisseet kantamme siltä osin, että Viro antaa panoksensa EU:n jäsenmaana siihen, että tuo humanitaarinen katastrofi saataisiin päättymään. Kaikenlainen apu, humanitaarinen apu, kaikenlainen mahdollisuus taata diplomaattisia kanavia käyttäen rauha, on ehdottomasti Euroopan unionin ja Viron edun mukaista”, sanoi Jüri Ratas Herkelille vastatessaan.

Ratas korosti, että Euroopan parlamenttiin valittu Yana Toom ei muodosta Viron ulkopoliittisia tai keskustapuolueen ulkopoliittisia linjoja. ”Kohta yksi, minusta ystävälliset suhteet diktaattoriin ja Syyrian nykyiseen johtajaan eivät ole kenellekään kunniaksi ja minusta se (vierailu) ei ole oikein. Kohta kaksi, tuomitsenko nykyisen Assadin ja Venäjän toiminnan Syyriassa? Minä lisäisin tähän myös Iranin, niin on sovittu Euroopan unionissa, että se yhteinen julkilausuma, se mikä koskee nykyistä toimintaa Syyriassa, koskee myös Irania. Siten luonnollisesti tuomitsen, enkä pelkästää tuomitse, vaan tuomitsen erittäin ankarasti”, vastasi Ratas.

Kuva: Jüri Ratas (Erik Prozes/Scanpix)

Lue myös:
Lue myös: Euroopan parlamentin jäsen, Viron keskustapuoluelainen Yana Toom matkusti Syyriaan
OHMYGOSSIP – Toomin Viron toimiston johtaja Oksana Talisainen sanoi 27. joulukuuta kello 11.50 aikaan Postimees-lehdelle, että Toom on parhaillaan lentokoneessa, josta syystä hän ei voi myöskään kommentoida suunnitelmiaan Syyriassa. Talisainen ei osannut sanoa, mikä on matkan tarkoitus tarkalleen, mutta hänen tietääkseen parlamentin jäsen on työmatkalla.

Lue myös: Urmas Paet: Miksi Yana Toom lähtee vierailulle hallintoon, joka on tappanut satojatuhansia, pakottanut miljoonat pakenemaan kodeistaan ja hävittänyt kansaa kemiallisilla aseilla?
OHMYGOSSIP – Koko Yana Toomin ja Andrei Hvostovin Syyrian matkan hälyn taustalla ei kannata unohtaa esimerkiksi Assadin hallinnon toistuvia kemiallisin asein suoritettuja hyökkäyksiä omaa kansaa vastaan. Miljoonia, jotka ovat paenneet Syyriasta juuri Assadin hallinnon kauheuksia. Viime viikkojen joukkomurhaa Aleppossa Assadin ja venäläisten joukkojen yhteistyönä. Joten – miksi mennään? Mikä on tavoite?, kysyy Euroopan parlamentin jäsen, reformipuolueen Urmas Paet Facebook-sivullaan.

Lue myös: Andrei Hvostov: Yana Toom lähtee taas Syyriaan
OHMYGOSSIP – Euroopan parlamentin jäsen Yana Toom lähtee taas Syyriaan, mukanaan kirjailija Andrei Hvostov. ”Lähden Yana Toomin kanssa tapahtumien keskipisteeseen, Syyriaan. Yana ei lainkaan ollut suostuvainen siihen, että kirjoitan siitä nyt, koska hän ei halunnut kertoa äidilleen tästä matkasta, mutta vakuutin hänet kuitenkin siitä, että asiaa ei kannata peitellä”, Hvostov kirjoitti Facebookissa.


Tags assigned to this article:
Andres HerkelJüri RatasYana Toom

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory