Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Brittiläinen TV-kokki Jamie Oliver sulkee Brexitin vuoksi kuusi ravintolaa

Brittiläinen TV-kokki Jamie Oliver sulkee Brexitin vuoksi kuusi ravintolaa

OHMYGOSSIP – Kuuluisa brittiläinen kokki Jamie Oliver suunnittelee Brexitin aiheuttaman punnan halpenemisen vuoksi sulkea Isossa-Britanniassa kuusi italialaista ravintolaa. Halvennut punta on nimittäin kasvattanut jo muutenkin asiakkaiden vähäisyydestä kärsineiden ruokapaikkojen kustannuksia, kirjoittaa Bloomberg.

Ravintolat Aberdeenissa, Exeterissa, Cheltenhamissa, Richmondissa, Tunbridge Wellsissa ja Lontoon Ludgate Hillissä sulkevat ovensa tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Jamie Oliverin päätös on viimeisin todistus siitä, että brittien kesäkuista Euroopan unionista eropäätöstä seuranneella punnan halpenemisella on yritystoiminnalle vakava vaikutus. Oliverin lehdistöedustajan mukaan maahantuotavien tuotteiden kuten esimerkiksi italialaisten oliivien kohonnut hinta on muuttanut ravintoloiden toiminnan jatkamisen kestämättömäksi. ”Jokainen ravintolanomistaja tietää, että markkinat ovat ankarat, ja Brexit-päätöstä seurannut paine ja epävarmuus ovat muuttaneet ne vieläkin hankalammiksi”, myönsi yrityksen hallituksen puheenjohtaja Simon Blagden.

Kuva: Jamie Oliver (Dane Coote/The Canadian Press/Scanpix)

Lue myös:
Puoli vuotta Brexit-kansanäänestyksen jälkeen vallitsee edelleen epätietoisuus
OHMYGOSSIP – Britannian pääministeri Theresa May on toistuvasti sanonut, että kortteja ei voi näyttää ennen kuin neuvottelut Euroopan unionin kanssa alkavat. Samalla tiedetään, että neuvottelut eivät ala ennen kuin Iso-Britannia on hyväksynyt Lissabonin sopimuksen pykälän 50, kertoo virolainen toimittaja Tiina Tamman Õhtulehdelle.

Nolo moka paljasti Britannian salaiset Brexit-suunnitelmat valokuvaajalle
OHMYGOSSIP – Britannian hallitus pyrkii saamaan kaikki hyödyt EU-erosta ilman mitään haittoja. Britanniassa on kohuttu valokuvasta (alla), jonka on katsottu paljastavan, mitä maan Brexit-neuvottelijoiden päässä liikkuu. Huffington Postin mukaan kuvassa näkyy Britannian konservatiivipuolueen varapuheenjohtaja Mark Fieldin avustajan kantaman muistilehtiön ensimmäinen sivu. Siihen on kirjattu käsin huomioita Brexit-neuvotteluista.

Pete Pakarinen: Bye Bye Brexit
OHMYGOSSIP – Brexit-äänestyksen jälkeen Suomessa on laveasti surtu vapaakauppakumppanin lähtöä. Murheilukuorossa on monen muun mukana ollut krokotiilinkyyneleitä itkeviä perussuomalaisia sekä vientimarkkinoista huolestunut EK.


Tags assigned to this article:
BrexitJamie OliverSimon Blagden

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory