Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

MIHIN JA KUINKA PALJON RAHAA SUUNNITELLAAN: Viron parlamentti vahvisti vuoden 2017 talousarvion

MIHIN JA KUINKA PALJON RAHAA SUUNNITELLAAN: Viron parlamentti vahvisti vuoden 2017 talousarvion

OHMYGOSSIP – Viron parlamentti Riigikogu hyväksyi tulevan vuoden budjetin, jonka puolesta äänesti 55 kansanedustajaa ja jota vastusti 40 kansanedustajaa. Tulevan vuoden valtion talousarvion summa on 9,6 miljardia euroa. Budjetin kulut kasvavat tähän vuoteen verrattuna kokoluokkaa 700 miljoonaa euroa eli 7 prosenttia.

Eläkkeisiin on talousarviossa varattu yhteensä 1,67 miljardia euroa. Keskimääräinen vanhuuseläke nousee 20 euron verran eli 416 euroon ja on tulevaisuudessakin verovapaa. Yksin asuville eläkeläisille valtio maksaa ensi vuonna lisäksi tukea 115 euroa.

Kolmatta käsittelyä varten parlamentille esitettiin rahan varaamista useiksi lisätuiksi monilla aloilla. Budjetissa lisättiin rahaa opettajien palkkojen ja myös lastentarhanopettajien palkkojen nostamiseen. Lisäksi määrättiin rahaa koulujen ylläpitäjille opettajien, johtajien ja opetusalan johtajien työvoimakustannuksiin sekä täydennyskoulutukseen, kouluruokailuun ja opetusvälineisiin.

Huomattava tuki on Maatalouden rekisteri- ja tietovirastolle (Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet). Se on 22,4 miljoonaa euroa, josta valtaosan muodostaa maanviljelijöille tarkoitettu siirtymätuki – 19,9 miljoonaa euroa. Lisämäärärahoja on myös runsaslapsisille perheille, sairaskassalle ja koko joukolle projekteja, jotka tarvitsevat tukea. Parlamenttiryhmien esityksestä jaettiin 4,1 miljoonaa euroa paikallisiksi sijoituksiksi ja tuiksi.

Näiden muutosten rahallinen määrä on lähes 70 miljoonaa euroa, johon rahat saadaan sosiaalimaksun alennuksesta luopumalla, miedon alkoholin valmisteveron nostamisesta, diesel-polttonesteen valmisteveron noston perumisesta, polttoaineen valmisteveron nousun lykkäämisestä ja majoituspalveluiden arvonlisäveron nostamisesta luopumisesta, energiayhtiö Eesti Energian osingoista ja osinkojen tuloverosta summaltaan 9,1 miljoonaa euroa.

Hallituksen käynnistämän vuoden 2017 talousarviolain mukaan budjetissa kasvavat jyrkästi valtion sijoitukset sekä Euroopan unionin rahan käyttö, joka tukee talouskasvua. Euroopan unionin ja muita ulkomaisia tukia on vuoden 2017 talousarvioon suunniteltu 961 miljoonaa euroa ja niiden valtion puoleiseen yhteisrahoitukseen 81 miljoonaa euroa.

Kuva: Viron parlamentti Riigikogu (Liis Treimann/PM/ Scanpix)
Lähde: Ohmygossip.eeMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory